Ostrvo za 5 miliona dolara

  • 10.07.2012.

Ostrvo koje nudi osamljenu plažu, obećava odličan ribolov i divan pogled na horizont San Franciska je na prodaju i to za 5 miliona dolara.  Ostrvo Red rok (Crvena stena) koje se nalazi u severnom delu zaliva San Franciska, ranije ove godine procenjivano je na 22 miliona dolara, a sada se prodaje za 5 miliona dolara, rekao je AP-u trgovac nekretninama Stiven Higbi.


Higbi je rekao da je on savetovao vlasnika da je najbolji način da ga proda da snizi cenu.


Ostrvo nije za svakoga, jer nema kuću niti bilo šta sagrađeno, ali trgovac nekretninama naglašava da će, ako i kada ostrvo bude prodato, novi vlasnik imati jedinstvene mogućnosti kao što je građenje hotela ili kazina.


Na oko 9,6 kilometara severno od San Franciska, ostrvo nema nikakav prilaz i čak ga nema na nekim mapama, a do njega se jedino može stići brodom ili helikopterom i nema mnoštvo posetilaca u njegovoj blizini kao u blizini čuvenog ostrva Alkatraz. 
''Red rok je zaštićen od magle, ako je San Francisko obavijen njom, vi možete sedeti na suncu'', rekao je Hegbi.


Jedina osoba koja je ostrvo zvala ''domom'' bio je Selim Vudvort, navodi se na sajtu redrockisland.homestead.com. Vudvort je sagradio kućicu na ostrvu i živeo je tu od 1851. do 1856. godine. Sadašnji vlasnik, penzionisani biznismen Mek Djurning uzeo je vlasništvo nad ostrvom od prethodnog vlasnika, Dejvida Glikmena, tokom 1970-tih. Glikmen je kupio ostrvo ranih 1960-tih, a kada ga je prodavao tražio je 10 miliona za ostrvo i drugih 10 miliona za prava na korisne rude.


Međutim, on nikada nije prodao ostrvo, ali ga je prebacio na Djurninga u zamenu za neke dugove, rekao je Higbi. Glikmen je umro, a Djurning retko posećuje ostrvo. 
''Ako neko dođe sa nekim novcem prodaću ga, a ako ne ostaviću ga mojim sinovima da se snalaze sa njim'', rekao je sadašni vlasnik ostrva lokalnim medijima.

 

(Izvor: B92)

Top