"Tesla City" predstavljen na sajmu nekretnina u Kanu

  • 20.11.2014.

BK Kompanija saopštila je danas da je njen projekat "Tesla City" izazavao veliku pažnju na najvecem svetskom sajmu nekretnina MAPIC u Kanu.

Kako je navedeno, na jubilarnom 20. sajmu koji se održava od 19. do 21. novembra, ucestvovalo je 10.000 kompanija iz celog sveta, a Projekat Tesla City je predstavljen na svecanom koktelu.

Organizator Sajma, inace rukovodilac ''''Reed Meedem'''' za zemlje Centralne i Istocne Evrope Fabricio Rosi pohvalio je na svecanom koktelu BK Kompaniju istakavši da je ona jedina koja godinama unazad na Sajmu osim svojih projekata promoviše i svoju zemlju - Srbiju.

"Tesla City" je multifunkcionalni kompleks površine tri miliona kvadratnih metara koji ce biti izgraden i u Beogradu, a kompleks je projektovan po modelu ''''grad u gradu'''' i imace stambene blokove, trgovinske, poslovne centre kao i hotele.

U saopštenju je navedeno da su sa projektom nedavno upoznati gradonacelnik i rukovodstvo Vlade Srbije, kao i da je Tesla City dobio podršku rukovodstva Grada Beograda.

Kako je navedeno, upravo se traži adekvatna lokacija za taj jedinstveni projekat. 

Projektom je predviden i univerzitet Tesla koji ce omoguciti hiljadama studenata i kreativnim mladim stvaraocima da realizuju svoje ideje.

Na taj nacin oni ce, uz podršku Vlade Srbije, ostati u svojoj zemlji umesto da ''''izvozimo'''' mladu pamet u svet.

BK Kompanija je u Kanu svojevremeno promovisala i projekat ''''Minsk Svet'''' površine 300 hektara gde je u toku gradnja tri miliona kvadratnih metara stambenog i poslovnog prostora.

Kako je navedeno, srce tok projekta ce biti Medunarodni finansijski centar nalik onima koji se mogu videti u Dubajiu i Singapuru.

BK Grupa je ovaj posao dobila na medunarodnom konkursu u konkurenciji 17 najpoznatijih kompanija u svetu.

(Izvor: Press)

Top