U Budvi nevjerovatne cijene: Za kvadrat luksuza potrebno i 5500 eura

  • 31.07.2012.

Da je zaista tako „Vijesti“ su se uvjerile kontaktirajuci vlasnike atraktivnih gradevina, koje cekaju svoje prve stanare.


Iako je tržište nekretnina u proteklih nekoliko godina na Mediteranu doživjelo pravi sunovrat, a cijene stanova i kuca višestruko pale, ipak, u Budvi je luksuz i dan- danas zadržao cijenu.


Tako, za komforan, moderno opremljen apartman, uglavnom na posljednjim spratovima novoizgradenih atraktvnih višespratnica u elitnim zonama treba izdvojiti ni manje ni više nego milion eura.
 


Da je zaista tako „Vijesti“ su se uvjerile kontaktirajuci vlasnike atraktivnih gradevina, koje cekaju svoje prve stanare.


Nakon što su preuzeli i izgradnju apartmanskog kompleksa na Zavali, koji odnedavno nosi naziv „Dukljanski vrtovi“, kako tvrde u kompaniji “Monterra” i Udruženju kupaca „AMIA“, to se i interesovanje za kupovinu apartmana povecalo. Mada je prodato oko 40 odsto apartmana, još ranije, na tržištu je preostalo 100 stambenih jedinica, i to po cijeni od 5.500 eura za kvadrat, pa naviše.


Za jedan veci aprtman od nekih 130 kvadrata, koji je ujedno i najtraktivniji, sa pogledom na lijepi zalazak sunca, a koji se zaista pruža sa rta Zavala, iz bilo koje od 40 vila, treba izdvojiti u prosjeku milion eura.


„Cijene apartmana, a preostalo ih je stotinu, su od 5.500, pa naviše“, kazali su kratko vlasnici projekta.


Svojom atraktivnošcu na tržištu nekretnina, lidersku poziciju svakako preuzima i apartmanski kompleks „Tre cane“, kod Jadranskog sajma, koji završava podgoricka kompanija „Fab lajv“. Radi se o projektu koji je trenutno jedna od najvecih investicija na Crnogorskom primorju u sferi izgradnje stambeno poslovnih objekata.


Tri višespratnice, od kojih su dvije vec završene, a centralna 14-spratna gradevina, trebalo bi da bude uskoro završena, predstavljaju najvece gradevine u prvoj, elitnoj gradevinskoj zoni u Budvi. Na samo 50 metara od Slovenske plaže, apartmani u ovim gradevinama, predstavljaju svakako najatraktivniju ponudu. A cijenu su, kako je receno „Vijestima“, od 3.500, pa do 6.000 eura za kvadrat, u zavisnosti od položaja apartmana.


U ponudi su najtraktivniji apartmani od 130 kvadrata u centralnoj gradevini, koja dominira Budvom, a svi oni koji se odluce da budu buduci stanari višespratnice, ocekuju i brojne pogodnosti, od upotrebe bazena, fitnesa, pa do kucnog servisa.


Ništa manje cijene nijesu ni u prije pola godine završenom stambeno–poslovno-komeracijalnom centru „TQ plaza“ u centru grada, gdje se prodaja stanova i dalje odvija. Naravno najskuplji su, kako su u prodaji kompanije „Trejd junik“ juce saopštili „Vijestima“, penthaus apartmani, na vrhu zgrade, od 190 do 240 kvadrata, cija je cijena 4.900 eura po kvadratu, što ce reci milion i po stambenoj jedinici. Za one koji su „pliceg džepa” postoje i stanovi po cijeni od 2.500, pa do 3.500 eura.


I u Dakinoj zgradi papreno


Jedna od atraktivnijih zgrada u Budvi, koja je nedavno završena je i sedmospratnica na samom bulevaru, modernog dizajna. Rijec je o zgradi koju je izgradila nikšicka kompanija „Neksan“, biznismena Dake Davidovica.


Zgrada sa koje puca pogled na more, od koga ga dijeli turisticko naselje „Slovenska plaža“, ima razlicite kvadrature stanova.


I ovdje oni koji budu željeli da imaju svoju nekretninu, morace malo da odriješe kesu, pa su cijenu od 3.000 do 3.200 eura po kvadratu u zavinosti od pozicije stana.

(Izvor: Vijesti)

Top