ISTRA, ŽMINJ - Prekrasna kamena hacijenda s bazenom!

Žminj, Krničari

780.000 €
3.545 €/m2
Kuća 220 m2

ISTRA, ŽMINJ - Uređena obiteljska kamena hacijenda s bazenom i većim dvorištem, a koja se sastoji od dvije kamene kuće

Predstavljamo unikatnu istarsku hacienda koja se sastoji od dvije kamene kuće s bazenom i velikom okućnicom nedaleko od centra Istra, povijesno značajnog Žminja. Ova prostrana nekretnina sastoji se od ukupno 220 m2, a svojim budućim vlasnicima pruža maksimalni razinu udobnosti, kao i brojnih dodatnih mogućnosti.

OPIS NEKRETNINE:

Ova kvalitetna i visoko vrijedna obiteljska hacijenda sastoji se od dvije vezane kamene kuće.

Jedna od kuća u potpunosti je uređena i trenutno se koristi kao privatna kuća vlasnika i kao nekretnina za najam. Kuća obuhvaća prizemlje i prvi kat. Prizemlje kuće sastoji se od komotnog i prostranog dnevnog boravka i blagovaonice, blago izdvojene opremljene kuhinje i kupaonice. Iz dnevnoga boravka proteže se izlaz prema većoj natkrivenoj ljetnoj terasi idealnoj za druženja i zabavu, kao i prostranome bazenu sa sunčalištem i uređenoj okućnici. Na prvome katu kuće smjestile su se tri lijepo uređene, klimatizirane spavaće sobe, kupaonica i dodatni wc.

Druga kuća je gotovo uređena, ostali su većinom završni radovi unutar kuće, a sastoji se od ukupnih 100m2 stambenoga prostora koji se dijeli na tri taže, prizemlje, prvi kat i tavanski prostor.

U prizemlju kuće se nalazi velika konoba idealna za zabavu s prijateljima i obitelji, dok se ostatak stambenoga prostora proteže kroz prvi i drugi kat (visoki tavanski prostor). Ova kuća nudi priliku svojim budućim vlasnicima da sami urede prostor sukladno svojim potrebama i željama. Prvi kat kuće je planiran kao dnevni prostor s kuhinjom i blagovaonicom, a koji posjeduje i vlastiti pristup prema privatnoj terasi i privatnome dijelu zelenoga dvorišta skrivenog od pogleda iz druge kuće. Drugi kat kuće planiran je kao spavaći dio s dvije spavaće sobe i jednom kupaonicom.

Vlasnici su ovu kuću gotovo u potpunosti uredili, pa tako naprimjer; obnovili su kamenu fasadu, postavljena je nova stolarija, postavljena je međukatna betonska deka između prizemlja i prvoga kata, kao i između prvoga kata i dugog kata (visokog tavanskog prostora), postavljen je u potpunosti novi krov, kao i što su pripremili sve potrebno za razvlačenje infrastrukture struje i vode.

Ova nekretnina nudi brojne mogućnosti svojim budućim vlasnicima, u smislu različite namjene objekata. Tako na primjer, jedna od kuća može predstavljati vašu privatnu nekretninu dok drugu kuću možete koristiti kao nekretninu za turistički najam sa sigurnim povratom na uloženo. U tom bi slučaju obje nekretnine imale vlastita privatna dvorišta neovisna jedna o drugoj. Jednako je obje kuće moguće povezati u jedan veći objekt kako bi se dobilo na stambenome prostoru.

OPIS OKUĆNICE:

Hacijenda je tako smještena na potpuno ograđenoj okućnici s visokim suhozidom, što znači kako na ukupnih 1000m2 možete bezbrižno uživati u maksimalnoj privatnosti i miru. Moramo spomenuti kako se nekretnine nalaze okružene zemljištima na kojima gradnja nije moguća, što daje poseban osjećaj mira i privatnosti tijekom boravka na otvorenome zraku u čemu dodatno pomažu i prirodno zelenilo kao i blago šumovit krajolik koji okružuje kuće i dvorište.

Okućnici se pristupa manjom slijepom asfaltiranom ulicom i to kroz kapiju od lijevanoga željeza, tu se nalazi i dovoljno parking mjesta za 5 ili više automobila koje je čak moguće natkriti po potrebi budućih vlasnika. Najmlađi članovi obitelji imaju priliku zabavljati se na predivno uređenim zelenim površinama s manjim đečjim igralištem, dok centralni dio okućnice s prednje strane zauzima bazen veličine 34 m2 s većim sunčalištem.

Renovacija kuća završena je 2016. godine, a od 2017. godine veća se kuća koristi i u turističke svrhe, a od tada ostvaruje stabilne prihode od turizma. Orijentacija kuća je prema zapadu, što vam omogućuje uživanje u predivnim zalascima sunca.

Ova nekretnina predstavlja izvrsnu priliku za sve one koji traže kutak privatnoga raja, kao i za sve one koji traže vrijedne i rijetke prilike za investicijom u vidu turizma.

OPIS LOKACIJE:

Uz sve što smo do sada istaknuli, bitno nam je obratiti vam pažnju i na atraktivnost lokacije nekretnine. Ove dvije kamene kuće idealne su za sve one koji traže nešto mirnije lokacije kako bi osjetili vlastitu povezanost s prirodom i dugom istarskom tradicijom. Naime, riječ je o malome selu nadomak grada Žminja i Kanfanara, koje se većinom sastoji od nekoliko sličnih kamenih kuća, a koje se koriste kao obiteljske kuće u kojima ljudi obitavaju tijekom cijele godine, zatim i od nekoliko novijih nekretnina koje se koriste ili kao obiteljske kuće ili kao kuće odnosno vile za odmor. Riječ je o pravom malo dragulju skrivenom u prirodi daleko od većih prometnica i gužvi, buke i gomile ljudi.

Za sve ljubitelje domaće i tradicionalne istarske kuhinje, na svega nekoliko kratkih minuta vožnje od kuća nalazi se veći broj restorana, konoba, obiteljski konoba i opg-a u kojima imate priliku kušati brojna tradicionalna istarska jela pripravljena od domaćih namjernica. A za sve ljubitelje domaćeg bijelog ili crnog vina, kao i kvalitetnoga maslinovog ulja imate priliku izabrati vama najdražeg između brojnih proizvođača.

Neovisno o činjenici kako se kuće nalaze u blago izoliranom istarskom selu, njihova je lokacija i dalje pogodna za cjelogodišnji boravak ili turističku rentu, a sve to iz razloga što se sav sadržaj potreban za svakodnevni život nalazi na svega nekoliko kratkih minuta vožnje od kuća. Tako se već na samo 5 minuta vožnje od kuće nalaze brojne trgovine, marketi, super marketi ili veće trgovine, vrtići, škole, doktori i slično. Odnosno kako bismo bili precizniji, svega 5 minuta vožnje od kuće nalazi se centar poznatoga grada Žminja koji sadrži sve potrebno za siguran i miran cjelogodišnji obiteljski život.

Udaljenost drugih značajnih lokacija i sadržaja:

* Istarski ipsilon = 2, 5 km

* Kanfanar centar = 5 km

* Bale centar = 15 km

* Rovinj centar i predivne plaže = 20 km

* Poreč centar = 35 km

* Pulski aerodrom = 35 km

* Pula centar = 35 km

DODATNE INFORMACIJE:

* Vlasništvo nad kućama je uredno, 1/1 vlasnik, bez bilo kakvih tereta, a obje kuće posjeduju svu potrebnu dokumentaciju.

* Veća kuća se prodaje u potpunosti namještena, a druga manja u trenutnom stadiju obnove.

* Cijena nije fiksna.

* Svi izvedeni radovi su odrađeni maksimalno kvalitetno, a vlasnici su tijekom obnove koristili visoko kvalitetne prirodne materijale.

* Vlasnici vode izvrsnu brigu o obje nekretnine, a isto možete osjetiti već samim pristupom okućnici.

* Obje nekretnine nude brojne dodatne mogućnosti budućim vlasnicima, kao i maksimalnu personalizaciju svojim potrebama.

Za sva dodatna pitanja, potrebne informacije ili želju za organizacijom termina razgleda obje nekretnine i njihove lokacije slobodno nas kontaktirajte.

Poštovani klijenti, agencijska provizija naplaćuje se u skladu s Općim uvjetima poslovanja.

www. dux-nekretnine. hr/opci-uvjeti-poslovanja

ID KOD AGENCIJE: 30479

Loren Kečan

Agent s licencom

Mob: +385*******

Tel: +385*******

E-mail: loren@dux-istra. com

www. dux-istra. com

Podaci

  • Cena: 780.000 €
  • Cena po kvadratu: 3.545 €/m2
  • Tip: Kuća
  • Kvadratura: 220 m2
  • Broj soba: 4
  • Nameštenost: Namešten
  • Broj spratova: 2
  • Broj kupatila: 1
  • Površina placa: 10 a
  • Šifra oglasa: D7-507137

Karakteristike

  • Podrum
  • Parking
  • Dvorište
  • Internet
  • Telefon
  • Klima
  • Ažuriran:
    16/05/2024
  • Šifra oglasa:
    D7-507137
Informacije o oglašivaču

Dux nekretnine

Tizianova 8
51000 Rijeka

Ostali oglasi ovog korisnika
Top