Peroj okolica - parcela sa ruševinom 3 km od mora

Vodnjan, Peroj

25.000 €
833 €/m2
Kuća 30 m2

U okolici Peroja, 3 km u pravcu Vodnjana, prodaje se parcela (zgradbena čestica) veličine 122 m2 na kojoj se nalazi ucrtana zgrada od cca 30 m2 za 25. 000 EUR.

Zgrada je napuštena prije više desetljeća te se protekom vremena urušila, tako da je to sada ruševina obrasla gustim raslinjem. Parcela je ograđena suhozidom i okružena je parcelama koje su u vlasništvu Republike Hrvatske. Vlasnik parcele ima koncesiju na državno zemljište sa kojeg se pristupa predmetnoj parceli.

 

U zemljišnim knjigama je evidentirana zgrada, te se u Katastru nalazi ucrtana zgrada, ali je kao namjena zemljišta evidentiran pašnjak budući se zgrada u međuvremenu urušila. Obzirom da je zgrada bila sagrađena prije 1968. godine i ucrtana je u Katastar, postoji mogućnost da se zgrada ponovno sagradi u istim gabaritima, te da se nakon toga pokrene postupak ishodovanja Uporabne dozvole.

Važno je naglasiti da u blizini nema struje, vode niti kanalizacija, tako da bi novi vlasnik trebao uložiti u alternativne izvore energije (sunčane kolektore), nabaviti rezervoar za vodu ili iskopati bušotinu za korištenje podzemnih voda, te iskopati septičku jamu.

 

Investitor može za gradnju iskoristiti prirodni materijal - kamen, kojim je bila građena prethodna zgrada i kojega ima u velikim količinama na parceli. Na taj način može značajno smanjiti troškove gradnje i prilagoditi izgled građevine klasičnoj istarskoj kući od kamena. Ova nekretnina ima potencijala da zaista postane mirno utočište za Investitora koji želi pobjeći iz gradske gužve u vlastiti kutak prirode.

 

Lokacija je vrlo osunčana, položena prema moru. Budući vlasnici ovđe mogu uživati u miru, okruženi prirodom i maslinicima.  Peroj i Vodnjan su udaljeni cca 3 km od navedene parcele. Blizu parcele prolazi makadam koji je ujedno i biciklistička staza.

 

Parcela je u vlasništvu fizičke osobe, vlasništvo je uredno i nema nikakvih tereta.

 

Za detaljnije informacije slobodno nam se obratite.

 

Podaci

  • Cena: 25.000 €
  • Cena po kvadratu: 833 €/m2
  • Tip: Kuća
  • Kvadratura: 30 m2
  • Broj soba: 1
  • Šifra oglasa: I11-1005

Karakteristike

  • Ažuriran:
    12/04/2024
  • Šifra oglasa:
    I11-1005
Informacije o oglašivaču

Investa Real Estate Fažana Poreč

Voćarska 2
52212 Fažana

Ostali oglasi ovog korisnika
Top