Unikat na tržištu - prekrasna kamena vila s bazenom, Marčana

Marčana, Marčana

595.000 €
3.542 €/m2
Kuća 168 m2

Prodajemo jedinstveno istarsko imanje s tri kamena stambena objekta, bazenom, krušnom peći, ljetnom kuhinjom, tri pomoćna objekta i igralištem za đecu. Imanje se nalazi u najatraktivnijem urbanom dijelu pitoreksnog istarskog mjesta Marčana.

Ovaj idealni kutak za sve koji traže obiteljski mir u vlastitom malom raju, ili koji žele uživati na godišnjem odmoru u bilo koje doba godine, smješten je u samom središtu jugoistočne Istre.

Višestoljetno istarsko mjestašce danas uživa jedinstvenu privilegiju na Istarskom poluotoku jer ima najdužu morsku obalu s kristalno bistrim morem i raskošnim zelenilom u zaleđu, i kao takvo jedna je od najperspektivnijih turističkih destinacija u ovom dijelu Mediterana. Zbog toga ga i posjećuju samo najprobirljiviji zapadnoeuropski turisti i ljubitelji iskonske prirode.

Restauriranu vilu čine dvije kamene kuće spojene u jedinstvenu cijelinu sa 168m2 stambene površine, na dvije etaže: prizemlje (open space) i kat. Prizemlje nudi otvoreni koncept stambenog prostora sa prostranim dnevnim boravkom, kuhinjom i blagovaonicom s kaminom, te dvostrukim izlazom na vanjsku natkrivenu terasu uz cijelu vilu. Unutarnje stepenište vodi na kat s tri prekrasno uređene spavaće sobe i dvije prostrane kupaonice.

Na jugozapadnoj strani dvorišta nalazi se bazen sa sunčalištem i atraktivan rekreativni prostor za đecu. Za intimna obiteljska i prijateljska druženja ukomponiran je prekrasan natkriveni prostor sa vanjskim kaminom, originalnom krušnom peći i optimalno uređenom ljetnom kuhinjom.

Nesvakidašnju toplinu i otmjenost kako u interijeru s unikatnim elementima antikvitetnog namještaja tako i u eksterijeru, ovom imanju su udahnuli sami vlasnici oslonjeni na osobno višegodišnje inetrijersko iskustvo doneseno u Istru iz Kraljevine Belgije i Francuske.

Prekrasno kameno imanje restaurirano je kamen-po kamen u cilju očuvanja svakog autohtonog detalja, da bi danas blistalo cijelim marčanskim krajolikom. Imanje je okruženo brižljivo njegovanim vrtom ispunjenim starim maslinama, jasminom, lovorom, oleandrom, ružmarinom, lavandom, smiljem, mandarinom i ostalim mediteranskim vrtnim kulturama, koje uz vizualni doživljaj, cijelom ovom imanju daju opojni miris Mediterana tokom cijele godine.

Ono što cijelo ovo imanje čini jedinstvenim jeste i autohtoni kameni kažun s autentičnim istarskim ložištem, verigama i kružnim kamenim klupama za druženje i objedovanje. Ovaj kažun je jedinstven po tome što nije izgrađen kao samostalni kameni objekt već predstavlja integralni dio prizemnog prostora nekadašnje "gazdinske kuće".

"Gazdinska kuća" s kažunom ima oko 160 m2 stambenog prostora i u fazi je restauracije. Cijeli prizemni prostor potpođen je originalnim kamenim pločama (saliž) koje su u izvanrednom stanju. Također originalno kameno stepenište vodi na kat, krov je potpuno nov, a priključci struje i vode su na objektu. Prema ideji vlasnika, u prizemlju bi se mogao izgraditi prekrasan open space prostor u kojem bi glavna atrakcija bio kažun otvoren prema dnevnom boravku, autentično kameno stepenište involvirano u prostor vodilo bi na ostala dva kata, gđe bi na svakom katu bile po dvije luksuzne spavaće sobe s kupaonama, ili četiri manja apartmana.

Šifra objekta: M-0665

Kontakt: Hrvoje Petrinjak, hrvoje@europartner. hr, +385*******

Razgled nekretnine moguć je uz potpis ugovora o posredovanju koji je temelj za sve daljnje radnje vezane za kupoprodaju, sve sukladno Zakonu o posredovanju u prometu nekretnina.

U slučaju odluke o kupnji ove nekretnine agencijska provizija iznosi 3% + PDV od ugovorene kupoprodajne cijene i dospijeva na naplatu nakon sklapanja kupoprodajnog ugovora.

Podaci

  • Cena: 595.000 €
  • Cena po kvadratu: 3.542 €/m2
  • Tip: Kuća
  • Kvadratura: 168 m2
  • Grejanje: Čvrsta goriva
  • Broj soba: 4
  • Broj kupatila: 2
  • Godina izgradnje: 1980
  • Površina placa: 6,9 a
  • Šifra oglasa: E11-2301

Karakteristike

  • Terasa
  • Parking
  • Dvorište
  • Ažuriran:
    02/04/2024
  • Šifra oglasa:
    E11-2301
Informacije o oglašivaču

EUROPARTNER

Istarskog razvoda 1
52440 Poreč

Ostali oglasi ovog korisnika
Top