BENKOVAC, PODLUG - GOSPODARSKO IMANJE

Benkovac, Podlug

1.550.000 €
2.214 €/m2
Kuća 700 m2

Prodaje se samodostatno gospodarsko imanje s uhodanim poslom turističkog najma, uzgoja i proizvodnje maslinovog ulja, te proizvodnje eteričnih ulja.

Imanje, koje se prostire na površini cca. 7000 m2, sastoji se od:

- glavne kuće s šest apartmana

- kuća u izgradnji

- uljare i destilerije

- mobilne kućice

- bungalova površine

- apartmana u sklopu uljare

- spa objekta( jacuzzi i dvije saune)

- bazen dimenzija 8m x 4m

- garaža i radni prostor površine

- maslinik s preko 100 stabala maslina različitih vrsta

- građevinskog zemljišta

Ovo impozantno imanje nalazi se u srcu zadarskog zaleđa. Smješteno je na više zasebnih katastarskih čestica istog vlasnika. Imanjem dominira glavna zgrada, katnica, koja se sastoji od 6 apartmana koja se različitih veličina i stilova uređenja, a prostiru se na 420 m2 neto stambene površine. Najveći apartman se prostire na površini od 104 m2, dok je najmanji površine 39 m2. Apartmani se iznajmljuju tijekom cijele godine, s potpuno rasprodanim terminima u ljetnim mjesecima. Prema kategorizaciji turističkog smještaja apartmanima su dodijeljene 4 zvjezdice. Kuću nadopunjuje vanjski bazen površine 32 m2, okružen mediteranskim bilje, spa kućicom u kojoj su smještene dvije saune i jacuzzi, te veliko ograđeno đečje igralište gđe se đeca mogu zabavljati bez stalnog roditeljskog nadzora. Ovaj objekt prema internetskim stranicama koje nude turistički smještaj, po recenzija gostiju ima ocjenu 9, 7, što je važan pokazatelj cjelokupne slike stanja gospodarstva.

Odmah do glavne kuće, na zasebnoj čestici zemlje, trenutno se gradi nova kuća koja će prema građevinskoj dozvoli imati oko 220 m2 neto stambene površine, a sastoji se od podruma, prizemlja i kata. U dvorištu buduće kuće se nalazi bungalov star dvije godine, površine 40 m2, s velikom natkrivenom terasom i kaminom, koji se također iznajmljuje u ljetnim mjesecima.

Nadalje, na imanju se na površini od 100 m2 nalazi i mala uljara koji se bavi uslugom prerade maslina za maslinare cijelog Benkovačkog kraja, a zbog svojim karakteristika uljara je prepoznata i dalje, pa nije rijetko da usluge koriste i maslinari s otočja zadarskog i splitskog arhipelaga. Prosječna godišnja prerada kreće se između 80 do 110 tona maslina. Uz uljaru se nalazi destilerija koja vrši usluge prerade bilja i proizvodnje eteričnih ulja od lavande, ružmarina ili kadulje. U sklopu ovo dijela imanja nalazi se i garaža s uredom površine cca. 120 m2, velikom praonicom rublja za potrebe apartmana, kompletno namješten apartman površine 47 m2, te također kompletno namještena velika mobilna kuća površine 56 m2. Cijelu imanje zaokružuje i maslinik s preko stotinu maslina.

Za glavnu kuću su upravo izdane sve potrebne dozvole i suglasnosti za postavljanje solarne elektrane 10 kW, čijoj će instalaciji državni proračun participirati s plaćanjem 50% troškova, a kojim će kuća postati autonomna po pitanju el. energije. Također su postavljenje sve instalacija za ugradnju video nadzora. Kuća je 2022. god. dobila i potpunu vanjsku izolaciju zajedno sa svom vanjskom stolarijom, te sad ima energetsku učinkovitost oznake A+.

Imanje je smješteno u mjestu Podlug, nedaleko Benkovca, centra Ravnih kotara, na samo kilometar udaljenosti od autoputa A1.

Podlug i cijeli benkovački kraj zadnjih nekoliko godina bilježe stalni rast turističkih noćenja i objekta za turistički najam, što potkrjepljuje i činjenica da malo mjesto Podlug trenutno broji više od 30 kuća za odmor, od kojih su njih 26 uključuje i bazene u svojoj ponudi.

Lokacija ovog gospodarstva je idealna kao polazna baza za istraživanje cijele sjeverne i južne Dalmacije, pa čak i šire. Tako nam je udaljenost od regionalnog središta Zadra, grada bogate kulturne povijesne baštine samo 27 km. Biograd na Moru i okolna mjesta su udaljeni nepunih 17 km. Najbliža uređena plaža je 15 km. Za ljubitelje slatkovodne ribe, na udaljenosti od 12 km, se nalazi Vransko jezero. Zračna luka se nalazi na udaljenosti od 20 km. Tri hrvatska nacionalna parka su na samo pola sata do sat vožnje. Park Plitvice udaljene su 100 km, nacionalni park Paklenica je udaljena 49 km prema sjeveru, a nacionalni park Krka na samo 38 km.

Imanje se nudi kao jedna cjelina, ali moguća je kupnja i pojedinih dijelova prema dogovoru.

Dokumentacija i vlasništvo uredno.

Sve ostale informacije na upit.

Razgled moguć uz prethodni dogovor.

Kontakt osoba: Emil Perović +385*******

ID KOD AGENCIJE: 300*******

Emil Perović

Agent s licencom

Mob: +385*******

Tel: 053*******

E-mail: e. perovic@remax. hr

www. nekretnine-complete. com

Podaci

  • Cena: 1.550.000 €
  • Cena po kvadratu: 2.214 €/m2
  • Tip: Kuća
  • Kvadratura: 700 m2
  • Broj soba: 22
  • Nameštenost: Namešten
  • Broj spratova: 1
  • Broj kupatila: 11
  • Godina izgradnje: 2009
  • Šifra oglasa: R15-449164

Karakteristike

  • Parking
  • Dvorište
  • Internet
  • Klima
  • Ažuriran:
    22/03/2024
  • Šifra oglasa:
    R15-449164
Informacije o oglašivaču

RE/MAX COMPLETE

Paška ulica 16
53291 Novalja

Ostali oglasi ovog korisnika
Top