ISTRA, MOTOVUN - Kamena starina za adaptaciju

Motovun, Motovun

85.000 €
630 €/m2
Kuća 135 m2

ISTRA, MOTOVUN - Kamena starina za adaptaciju

Na sjevernom dijelu Istre, iznad doline rijeke Mirne, na čunjastom brdu koji se nalazi na 277 metara nadmorske visine, smjestio se najpoznatiji i najatraktivniji istarski srednjovjekovni gradić - Motovun, koji je do danas sačuvao srednjovjekovni izgled. Sam grad podijeljen je na tri dijela, a njegova su specifičnost dva reda zidina. Do grada vodi najduže stubište u Hrvatskoj sa 1052 stube. Osim brojnih kulturno povijesnih znamenitosti, Motovun i njegova okolica mogu se pohvaliti brojnim vinogradima i poznatim vinarima, rekreativnim sadržajima koje omogućuju aktivan odmor kao što su berba grožđa, branje šparoga, skupljanje tartufa, ribolov, paragliding, slobodno penjanje, vožnja kanuom, a za lijepoga vremena, iznad Motovuna, moguće je voziti se balonom. Najpoznatija manifestacija je koja se održava u ovom gradu potkraj srpnja je Motovun film festival.

U široj okolici Motovuna, na prodaju je kamena starina, krajnja u nizu, ukupne neto površine 135 m2, raspoređenih na prizemlje, 2 kata te potkrovlje koje se može funkcionalno iskoristiti.

Na objektu su napravljene nove drvene međukatne konstrukcije, krov je u dobrom stanju, a vanjske zidove moguće je u potpunosti očuvati obzirom na izvrsnu očuvanost. Priključci vode i električne energije nalaze se u neposrednoj blizini, a za potrebne otpadnih voda, u naselju je sprovedena gradska kanalizacija.

Obzirom na odlično stanje zidova, moguće je očuvati autentičnost istarske kuće, stoga je ova nekretnina idealna za ljubitelje kamenih kuća i tipičnih istarskih zaseoka. Smještaj na mirnoj lokaciji, blizina Motovuna i atraktivnih turističkih sadržaja, velik broj vinarija i agroturizama u okolici, daju ovoj nekretnini turistički potencijal, a budućem vlasniku mogućnost povrata investicije.

Poštovani klijenti, agencijska provizija naplaćuje se u skladu s Općim uvjetima poslovanja:

www. dux-nekretnine. hr/opci-uvjeti-poslovanja

ID KOD AGENCIJE: 28579

Martina Bajuk

Agent s licencom

Mob: +385*******

Tel: +385*******

E-mail: martina. bajuk@dux-istra. com

www. dux-istra. com

Podaci

  • Cena: 85.000 €
  • Cena po kvadratu: 630 €/m2
  • Tip: Kuća
  • Kvadratura: 135 m2
  • Broj soba: 4
  • Broj spratova: 3
  • Godina izgradnje: 1968
  • Šifra oglasa: D7-487361

Karakteristike

  • Ažuriran:
    19/03/2024
  • Šifra oglasa:
    D7-487361
Informacije o oglašivaču

Dux nekretnine

Tizianova 8
51000 Rijeka

Ostali oglasi ovog korisnika
Top