"Međimurska hiža Izletište" - veliki razvojni projekt

Čakovec - Okolica, Mačkovec

800.000 €
Plac 55.373 m2

Međimurska hiža uveseljavala je generacije i generacije Međimuraca i njihovih gostiju koji je pamte po brojnim proslavama (pogotovo prvomajskim), feštama sa svojim radnim organizacijama, svadbama uz bogatu autohtonu gastronomsku ponudu.

Na udaljenosti niti 5km od centra Čakovca, uz magistralnu cestu Čakovec – Mursko Središće, smještena u gustoj šumi nudila je savršenu priliku za bijeg iz gradske vreve. Nažalost glavni objekat stradao u katastrofalnom požaru 1998. god. , a godine koje su uslijedile nisu donijele puno dobrog izletištu.

Sve do 2022. g. kada se javlja tračak nove nade, rješavanjem složene vlasničke strukture i vizijom u oživljavanje nekad iznimno popularne destinacije.

Planovi revitalizacije i ponovnog oživljavanja lokaliteta obećavaju da će u skoroj budućnosti Izletište biti u funkciji, prilagođeno 21. st. i novim trendovima.

U naravi kompleks Izletišta čini zemljište ukupne površine 55. 373 m2, koje se dijeli na kategorije namjene T1 i T3, te šumu neposredno uz ribnjak Balogovec.

Prema Prostornom Planu Međimurske županije od turističkih sadržaja moguće je planirati hotel manjeg smještajnog kapaciteta (T1) i kamp (T3).

Lokacija je sama po sebi jako interesantna za ulaganje zbog blizine granice Slovenije, Mađarske i Austrije.

Zemljište je smješteno stotinjak metara od glavne ceste Čakovec -Mursko Središće u mirnom đelu naselja Mačkovec. Na zemljištu se nekad nalazila postojeća građevina ugostiteljske namjene "Međimurska hiža" i za nju postoji građevinska dozvola (temeljem koje je obračunati određeni komunalni doprinos).

Od komunalnih priključaka na zemljištu se nalazi strujni priključak – 50 kw i priključak na javni vodovodni sustav.

U tijeku je priprema donošenja novog UPU Mačkovec koji bi omogućio razvoj turističko smještajnog kompleksa prikazanog na Idejnom rješenju. Vlasništvo je čisto i postoji mogućnost raznih dogovora, u smislu prodaje, gradnje, zamjene i sl. Isto tako postoji mogućnost dugoročnog najma, kao i ovisno o razvoju projekta i kratkor

Darko Jurčec

003*******

darko. jurcec@dogma-nekretnine. com

ID KOD AGENCIJE: VZ1458

Darko Jurčec

Asistent u posredovanju

Mob: 098*******

Tel: 042*******

E-mail: darko. jurcec@dogma-nekretnine. com

www. dogma-nekretnine. com

Podaci

  • Cena: 800.000 €
  • Tip: Plac
  • Kvadratura: 55.373 m2
  • Šifra oglasa: D10-91238

Karakteristike

  • Ažuriran:
    01/04/2024
  • Šifra oglasa:
    D10-91238
Informacije o oglašivaču

DOGMA NEKRETNINE d.o.o.

Fiorella la Guardia 6
51000 Rijeka

Ostali oglasi ovog korisnika
Top