OPATIJA, LOVRAN - građevinski teren cca 4981 m2, cca 3500 m2 je građevinsko +cca 1400m2 zeleni pojas

Lovran, Lovran

920.000 €
Plac 4.981 m2

OPATIJA, LOVRAN - građevinski teren cca 4981 m2, cca 3500 m2 je građevinsko +cca 1400m2 zeleni pojas za obiteljsku kuću / stambenu zgradu - stanove

Teren veličine cca 4981m2 , cca 3500 m2 je građevinsko, a cca 1400m2 spada u zeleni pojas.

Ima otvoreni panoramski pogled na cijeli Kvarnerski zaljev i južnu orijentaciju.

Može se graditi:

1. Individualna stambena građevina koja sadrži najviše 3 stambene jedinice, a može sadržavati i poslovni prostor

2. zona mješovite namjene - pretežito stambene M1

Teren se nalazi na tihoj i mirnoj poziciji i odmah do asfaltiranog puta.

Sve komunalije do terena.

Dobra prilika za investitore koji se bave izgradnjom stambenih zgrada–stanova-apartmana, ali i za one koji bi htjeli izgraditi kuću za iznajmljivanje - odmor sa bazenom ili obiteljsku kuću / villu u tihom, mirnom okruženju.

LOVRAN:

Lovran je grad duge i bogate prošlosti s stogodišnjom tradicijom u turizmu. Ime je dobio po lovoru (laurus nobilis) koji u izobilju raste u zimzelenim gajevima u mjestu i okolici.

Lovran se nalazi na istočnoj obali Istre u Kvarnerskom zaljevu. Smjestio se u podnožju najzelenije i vegetacijom najbogatije planine na Jadranu – Učke.

Udaljen je od naše najveće luke Rijeke 19 km, željezničke stanice u Matuljima 14 km, a od zračne luke u Puli 80 km. Okružen je visokim planinama na sjeveru i zapadu (Učka 1396 m, Snježnik 1605 m, Risnjak 1528 m), a s morske strane otocima (Krk, Cres) te je položajem izvanredno zaštićen od vjetrova. U zimskim mjesecima najčešći vjetar je bura koja puše s sjevera i donosi vedro i hladno vrijeme. Jugo donosi kišu i veliku vlagu, a maestral u ljetnim mjesecima s pučine donosi svježinu ublažavajući sparinu i žegu.

Lovran je sčuvao svoju povijesnu jezgru srednjovjekovne urbane koncepcije. Stari grad je bio okružen obrambenim zidom i bastionima na čijim su temeljima i zidovima vremenom izgrađene kuće.

Kortili Starog grada su draž i posebnost mediteranskog urbanog graditeljstva. Iza kamenog portala naziru se fasde susjednih kuća, ukrašene skalinama, trijemovima i skodovima, a u sredini kortila uzdiže se kameno grlo cisterne.

Lovran u 21. stoljeću raspolaže s bogatom povijesnom baštinom, stoljetnom turističkom tradicijom, očuvanom prirodom, izgrađenom infrastrukturom, a sve to omogućuje ponovni uzlet turizma uz održivi razvoj i poštivanje svih ekoloških standarda.

Dobra klima, bujna mediteranska vegetacija i povoljan zemljopisni položaj omogućili su snažni razvoj turizma na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće. Lovran je od tog vremena, uz Opatiju, najvažnije mjesto glasovite Rivijere. Nekoliko vila sgrađenih u to doba ubraja se u svjetsku graditeljsku baštinu.

Klima je mediteranska s elementima kontinentalne. Srednja zimska temperatura zraka je 7°C ljetna 22°C dok je prosječna godišnja 13, 3°C. Temperature mora kreću se od minimalnih 9°C u zimskim mjesecima do maksimalnih 26°C u kolovozu. Lovran ima godišnje 2230 sunčanih sti i prosječnu količinu padalina od 1500 litara po m2.

Ove specifične mikroklimatske prilike omogućile su da bogato uspijeva sva mediteranska vegetacija i raslinje. Tako u izobilju uz smu obalu raste lovor, palma, magnolija, razne vrste zimzelenih grmova, hrast medunac, pinije i čempresi. Iznad Lovrana na terassto položenim vrtovima odlično uspijevaju trešnje, vinova loza i masline, a na dubokim, ispranim i zakiseljenim tlima obilno rastu šume pitomih kestena (čuvenih lovranskih maruna).

Obilje vegetacije, te visoka koncentracija soli u moru (37, 8 ‰) rezultiraju bogatim biljnim i morskim aerosolom u zraku.

Svi ovi navedeni elementi čine lovransku klimu vrlo stimulativnom i povoljnom za zdravlje.

Poštovani klijenti, agencijska provizija naplaćuje se u skladu s Općim uvjetima poslovanja

www. dux-nekretnine. hr/opci-uvjeti-poslovanja

ID KOD AGENCIJE: 26071

Patrik Hrštić

Agent s licencom

Mob: +385*******

Tel: +385*******

E-mail: patrik@dux-nekretnine. hr

www. dux-opatija. com

Rene Nemarnik

Vanjski suradnik

Mob: +385*******

Tel: +385*******

E-mail: rene@dux-nekretnine. hr

www. dux-nekretnine. hr

Podaci

  • Cena: 920.000 €
  • Tip: Plac
  • Kvadratura: 4.981 m2
  • Šifra oglasa: D7-458400

Karakteristike

  • Telefon
  • Ažuriran:
    16/04/2024
  • Šifra oglasa:
    D7-458400
Informacije o oglašivaču

Dux nekretnine

Tizianova 8
51000 Rijeka

Ostali oglasi ovog korisnika
Top