Marina, prvi red, zemljište s ishodovanom dozvolom, prodaja

Marina, Vinišće

Klikom aktivirajte mapu
1.000.000 €
Plac 600 m2

Zemljište površine 600 m2, s ishodovanom građevinskom dozvolom, općina Marina, Vinišće, prvi red do mora.

Građevna čestica se nalazi u izgrađenom građevinskom području, mješovita namjena (pretežno stambena). Namjena buduće građevine je obiteljska stambena kuća, katnosti E=P+2. Osim građevine osnovne namjene na čestici su i dvije pomoćne građevine:- garaža- vanjski otvoreni bazen s ukopanim pripadajućim tehničkim prostorima – strojarnica, kompenzacijski i neutralizacijski bazenPomoćne građevine su konstrukcijski dilatirane kako međusobno tako i od građevine osnovne namjene. Svaka građevina je samostojeća. Prizemna etaža stambene kuće se sastoji od ulaznog prostora s pripadajućom garderobom i WC-om, vertikalnih komunikacija, te dnevnog boravka, kuhinje i blagovaonice. Iz svih dnevnih prostora omogućen je kontakt s vanjskim prostorom preko ostakljenih stijena. Na otvorenom prostoru prizemne etaže, planiran je vanjski, otvoreni bazen poligonalnog tlocrta, maksimalnih dimenzija 840 x 370 cm. Komunikacija s gornjim katovima ostvarena je unutarnjim stubištem i dizalom. Na 1. katu kuće nalaze se gospodarska prostorija, te dvije spavaće sobe s pripadajućim sanitarijama i garderobnim ormarima, obje imaju pristup jugozapadnom balkonu. Na 2. katu kuće nalaze se terasa na sjeveroistoku, te dvije spavaće sobe s pripadajućim sanitarijama i garderobnim ormarima, obje imaju pristup jugozapadnom balkonu.

Krov zgrade se koristi isključivo u svrhu servisa tehničke opreme i/ili popravka slojeva krova, gromobranske instalacije i sl.

Građevna čestica je pravilnog, pravokutnog oblika s površinom od 605 m2, omeđena s jugozapadne strane prometnicom, te s dvije izgrađene građevinske čestice (jugoistočna i sjeverozapadna strana). Teren pada od sjeveroistoka u smjeru jugozapada nagibom od 35 %. Visinska razlika sjeveroistočne i jugozapadne granice parcele je veća od 13 metara.

Kolni pristup i glavni pješački ulaz na česticu su predviđeni s jugozapada. Visinska razlika na terenu je savladana vanjskim stubištem uz građevinu. Stambena kuća po projektu (građevina osnovne namjene) postavljena je u smjeru sjeveroistok-jugozapad. Građevina ima 3 etaže (P+2) i najveću visinu od gotovog uređenog terena uz zgradu do vijenca (gornja kota nosive konstrukcije zadnjeg kata) od 9, 5 m. Pomoćne građevine i zelene terase kaskadno prate prirodni teren. Maksimalna visina građevine osnovne namjene je 9, 5 m (dopušteno max. 9, 5 m). Svijetla visina prizemlja stambene građevine je 2, 69 m na najvišem i 2, 34 m na najnižem dijelu. Svijetla visina 1. i 2. kata je 2, 60 m. Svijetla visina u garaži je 2, 40 m. Završna se etaža oblikuje ravnim neprohodnim krovom.

Minimalne udaljenosti projektiranih građevina od granice čestice su:GRAĐEVINA OSNOVNE NAMJENE- 4, 86 m od granice sa sjeverne strane- 3, 73 m od granice sa zapadne strane- 3, 01 m od granice s istočne stranePOMOĆNA GRAĐEVINA – GARAŽA- 5, 30 m od granice s jugozapadne strane- 1, 44 m od granice sa sjeverozapadne stranePOMOĆNA GRAĐEVINA – BAZEN S PRIPADAJUĆIM POMOĆNIM PROSTORIMA- 4, 19 m od granice sa zapadne strane- 3, 08 m od granice s istočne strane

Visina ulične ograde može biti najviše 1, 5 m i to, donji dio visine 1, 0 m od punog materijala, te ostali gornji dio transparentan ili u obliku zelene živice. Iznimno, visina ulične ograde može biti i viša kada je to nužno radi zaštite građevine, načina njenog korištenja ili je u skladu sa susjednim česticama odnosno tradicijskim načinom gradnje. Visina ograde između susjednih čestica može biti najviše 2, 0 m mjereno od kote konačno uređenog terena. Maksimalna visina potpornog zida smije iznositi maksimalno 3, 0 m. Na terenima koji su strmiji od 20 % visina potpornih zidova može iznositi i do 4, 0 m. Ako se prirodni teren oblikuje u formi kaskada visina pojedine kaskade ne smije prijeći 3, 5 m, a njihova min. udaljenost treba iznositi 2, 0 m. Okoliš građevine je uređen tako da je predviđena maksimalno moguća zelena površina oko građevine te da je ista ozelenjena autohtonim domaćim raslinjem i stablima. U izgradnji građevine i okoliša (potporni zidovi, terase i sl. ) predviđeno je koristiti prirodne materijale. Projektom je na čestici predviđeno 191, 2 m2 zelene površine, odnosno 32 % površine građevne čestice. Predviđeno je da se parkirališna površina ispred garaže poploča betonskim šupljim kockama.

www. biliskov. com   ID: 13797

Podaci

  • Cena: 1.000.000 €
  • Tip: Plac
  • Kvadratura: 600 m2
  • Šifra oglasa: B6-13797

Karakteristike

  • Ažuriran:
    15/04/2024
  • Šifra oglasa:
    B6-13797
Informacije o oglašivaču

Biliškov nekretnine d.o.o.


10000 Zagreb

Ostali oglasi ovog korisnika
Top