GORSKI KOTAR, LOKVE - Niskoenergetska moderna kuća

Lokve, Lokve

675.000 €
2.402 €/m2
Kuća 281 m2

GORSKI KOTAR, LOKVE - Niskoenergetska moderna kuća

Nova montažna, energetski visoko učinkovita kuća nalazi se u dijelu netaknute prirode Gorskog Kotara u blizini jezera, na samo dvadesetak kilometara udaljenosti od otoka Krka i grada Rijeke. Smještena je na zemljištu površine 1616 m2.

Po mnogočemu posebna, kuća je izgrađena kao prizemnica od 281 m2 brutto površine uz mogućnost uređenja tavanskog prostora, koji na više od 50% svoje površine ima stajaću visinu.

U prizemlju se nalazi ulazni hodnik, glavna garderoba, ostava, gostinjski toalet, kuhinja s blagovaonicom i dnevni boravak, tri sobe i dvije kupaonice te garaža. Čak tri natkrivene i osvijetljene vanjske terase pridodaju na jedinstvenosti ove nekretnine.

Zbog svojih ravnih i glatkih podova, izrađenih u mikrocementu, osim što je jednostavna za održavanje, ova kuća je u potpunosti prilagođena osobama sa invaliditetom, što je rijedak primjer na tržištu.

Temeljna ploča je dobro izolirana: hidroizolacija + 50 cm stiropora + razvod podnog grijanja te prekriveno sa 8 cm estriha.

Osnovna konstrukcija zidova i krova su drvene lamelirane grede, izolirane sa 16 cm brizgane celuloze + 7 cm Gutex panela + akrilna fasada.

Stropovi su izvedeni od gips kartonskih ploča, iznad kojih je paropropusna folija i 35 cm mineralne vune.

Vanjska stolarija u cijeloj kući je sedmokomorni PVC profil, sa troslojnim termoizolacijskim staklom ispunjeno inertnim plinom te vanjskim aluminijskim roletama sa sklopivim komarnicima.

Na kući su ugrađena dva rekuperatora (uređaji za filtraciju zraka) koji osiguravaju ventilaciju bez gubitaka topline/hladnoće.

Podno grijanje objekta i sanitarne vode (300 l) je riješeno sa 16kW Dimplex dizalicom topline, a odrađena je i kompletna priprema za ugradnju 4 Fan-Coil jedinice za hlađenje. Razvod tople vode je recirkulacijski, sa konstantnim protokom tople vode. Kompletna rasvjeta je LED rasvjeta.

Uređaji u kući pogonjeni su na struju preko fotonaponske (solarne) "on-grid" elektrane (kapacitet 10 kW) postavljene na krovu, a izdvajamo energetski A+ ili više kućanske uređaje - ugradbeni hladnjak sa ledomatom i filtriranom hladnom vodom, dvozonski vinski hladnjak, dva zamrzivača (170l i 400l), pirolitička pećnica, mikrovalna pećnica, indukcijski štednjak, perilica suđa, perilica robe, sušilica robe, TV, sudoper sa drobilicom za organski otpad.

Na okućnici od 1335 m2 nalazi se septička jama (16 m3), tri upojna bunara za oborinsku vodu, priključak za vodu, 3 natkrivena i 2 nenatkrivena parkirna mjesta sa pripremom za ugradnju sustava za punjenje električnih automobila. Kuća ima i trostruku filtraciju vode odnosno mehaničku, kemijsku i biološku.

Do nekretnine se dolazi asfaltiranim prilazom na kompletno uređenom okolišu, s minimalno održavanja.

Za kuću je izrađen energetski certifikat, građevinska i uporabna dozvola te ima uredno vlasništvo.

Iznimna kuća vrijedna svakog pogleda.

***

Poštovani klijenti, agencijska provizija naplaćuje se u skladu s Općim uvjetima poslovanja

www. dux-nekretnine. hr/opci-uvjeti-poslovanja

ID KOD AGENCIJE: 23522

DUX Krk

Mob: +385*******

Tel: +385*******

E-mail: info@dux-nekretnine. hr

www. dux-krk. com

Podaci

  • Cena: 675.000 €
  • Cena po kvadratu: 2.402 €/m2
  • Tip: Kuća
  • Kvadratura: 281 m2
  • Broj soba: 4
  • Broj spratova: -1
  • Broj kupatila: 2
  • Godina izgradnje: 2021
  • Površina placa: 13,4 a
  • Šifra oglasa: D7-430986

Karakteristike

  • Parking
  • Dvorište
  • Ažuriran:
    04/04/2024
  • Šifra oglasa:
    D7-430986
Informacije o oglašivaču

Dux nekretnine

Tizianova 8
51000 Rijeka

Ostali oglasi ovog korisnika
Top