OTOK KRK, VRBNIK - Dvojna kuća s panoramskim pogledom na more

Vrbnik, Vrbnik

Dogovor
Kuća 160 m2

OTOK KRK, VRBNIK - dvojna kuća s pogledom na more

Ovaj posebni dvojni objekt nalazi se u lijepom mjestu na otoku Krku. Smjestio se na uzvisini iznad mora s predivnim pogledom na njega. Ima 172 m2 i dvije etaže. U prizemlju su se smjestili ulazni hodnik, velika izba, kupaonica, tehnička soba, kuhinja s blagovaonicom i veliki dnevni boravak iz kojeg se izlazi na uređenu okućnicu s bazenom, sunčalištem i spremištem. Na katu se nalaze tri spavaće sobe svaka sa svojom kupaonicom te izlazom na balkon. Objekt ima dva parkirna mjesta.

VRBNIK, bez sumnje, jedno je od najpoznatijih hrvatskih mjesta. Zahvaljuje to svojoj glagoljaškoj baštini i čuvenoj narodnoj pjesmi osebujne melodije i sadržaja koja je interpretirana i aranžirana u nizu varijanti Vrbniče nad morem.

I Vrbnik se poput drugih starih kaštela na otoku smjestio visoko, na gotovo 50 metarskoj visini, a na zaista osobitome mjestu na hridi što doslovce uranja u more. Uz Šilo u Dobrinjštini, jedino je veće mjesto na istočnoj obali otoka Krka. Prvi put se spominje 1100 god. Stanovnici su se najviše bavili poljoprivredom, manje pomorstvom i ribarstvom. Danas je najpoznatiji proizvod Vrbničkog polja i Vrbnika uopće zlatnožuto vino- Žlahtina; postalo je glasovito i u širim hrvatskim razmjerima. Prema pričanju starijih mještana, prije nego što je vino steklo slavu, u polju su se uzgajale žitarice za prehranu obitelji koje su imale više članova, nego današnje. U takvim su uvjetima lozu uzgajali uz rubove polja jer nije bilo tržišta i vino se proizvodilo samo za vlastite potrebe.

Svojom bogatom poviješću, Vrbnik nazivaju kolijevkom pismenosti u Hrvata i zasigurno je jedno od najstarijih mjesta na otoku Krku.

U Vrbniku prevladavaju uske uličice pa ne čudi da se najuža ulica na svijetu nalazi upravo ovđe.

Poštovani klijenti, agencijska provizija naplaćuje se u skladu s Općim uvjetima poslovanja' te zalijepiti sljedeće:

www. dux-nekretnine. hr/opci-uvjeti-poslovanja

ID KOD AGENCIJE: 23306

Igor Popović

Agent s licencom

Mob: +385*******

Tel: +385*******

E-mail: igor@dux-nekretnine. hr

www. dux-krk. com

Podaci

  • Cena: Dogovor
  • Tip: Kuća
  • Kvadratura: 160 m2
  • Broj soba: 5
  • Broj kupatila: 4
  • Površina placa: 3,2 a
  • Šifra oglasa: D7-428848

Karakteristike

  • Parking
  • Ažuriran:
    04/04/2024
  • Šifra oglasa:
    D7-428848
Informacije o oglašivaču

Dux nekretnine

Tizianova 8
51000 Rijeka

Ostali oglasi ovog korisnika
Top