U nekretninama je profit: Tehnološki gigant gradi 15.000 stanova

  • 22.07.2019.

San Francisko -- Kompanija "Gugl" (Google) planira da uloži 15 milijardi dolara u izgradnju kuća, kancelarija i maloprodajnih prostora na području zaliva San Franciska. 

Kako bi ostvario ovaj veliki poduhvat tehnološki gigant udružio je snage s australijskom građevinskom firmom "Lendlease". Ovaj dvojac planira da izgradi 15.000 novih domova.

Kako navodi "Si-En-En" (CNN), projekat izgradnje trajaće 10 do 15 godina, dok će s radovima započeti 2021 godine.Inače, Silicijumska dolina godinama bitku vodi s nedostatkom stambenog prostora. S obzirom da je to područje u kojem se nalaze neke od najvećih svetskih tehnoloških kompanija broj stanovnika iz dana u dan raste, a time i potreba za novim domovima.

Nedostatak pristupačnih stambenih jedinica iz poznatog zaliva tera srednji sloj stanovništva, odnosno radnike sa srednjim i niskim primanjima poput nastavnika i ugostiteljskih radnika.

Između ostalog, kritičari navode da je priliv kompanija kao što su "Gugl" i "Fejsbuk"i njihovih dobro plaćenih radnika i doveo do masovnog rasta cena nekretnina, a prema najnovijim istraživanjima samo u San Francisku više od 7.000 ljudi su beskućnici.

(Izvor: B92)

Top