Rusi masovno kupuju luksuzne vile u Španiji

  • 21.03.2013.

Ruski državljani masovno kupuju luksuzne vile duž meditaranske obale Španije privučeni blagom klimom i lagodnim životnim stilom.

MADRID - Ruski državljani masovno kupuju luksuzne vile duž meditaranske obale Španije privučeni blagom klimom i lagodnim životnim stilom, pružajući preko potreban podsticaj posrnuloj ekonomiji te zemlje.
Samo tokom prošle godine Rusi su kupili 2.399 nekretnina u Španiji, uglavnom na obali Sredozemnog mora, što je za 50 odsto više nego 2011, prema podacima španske asocijacije za registraciju nekretnina, prenosi Frans pres.

"Rast prodaje nekretnina u Španiji je rezultat preporuka 'od usta do usta' i pada cena, u kombinaciji sa rastućom kupovnom moći Rusa", kaže ruski advokat Alina Bondarenko, koja već deset godina radila u Španiji.

Priliv ruskih kupaca pomogao je u stimulisanju španskog sektora nekretnina, koji ima poteškoće od pucanja mehura nekretnina 2008. godine, i koji je sa sobom povukao celokupnu špansku ekonomiju, uzrokujući skok nezaposlenosti na rekordnih 26 odsto.

Radi privlačenja kupaca iz inostranstva i smanjenja broja neprodatih kuća, španska vlada bi mogla ponuditi dozvolu boravka strancima koji kupe dom u vrednosti većoj od 160.000 evra.

(Izvor: Večernj novosti)

Top