Prodati najskuplji stanovi na svetu

  • 05.03.2013.

London -- Londonski mediji objavili su imena vlasnika apartmana u luksuznoj četvrti Najtsbridž, koja važi za najskuplji stambeni objekat na svetu.

Među vlasnicima apartmana nalaze se ukrajinski tajkuni, arapski šeici, kazahstanski pevači, ali i ljudi iz sveta šou biznisa.

Apartman u ovoj ekskluzivnoj stambenoj zgradi, koju su izgradili braća Kristijan i Nik Kendi, mogu da priušte samo najbogatiji na svetu, a praznih stanova više nema, prenosi portal Mejl Onlajn (Mail online).

Među bogatim vlasnicima stanova u ovom neboderu je premijer Katara, šeik Hamad Al Tani. On poseduje apartman koji se proteže na čak tri sprata zgrade, i vredi oko 12 miliona funti.

U zgradi koja ima prozore otporne na bombe, skeniranje zenice oka pri ulazu u lift, kao i bazen dužine 21 metra, apartmane poseduje i najbogatiji čovek Ukrajine Rinat Ahmetov, kazahstanska pevačica Anar Aihanova, kao i Vladislav Doronjin, momak manekenke Naomi Kempbel.

Zgrada poseduje i prečišsćivač vazduha u slucaju napada otrovnim gasom, kao takozvanu sobu za paniku, u slučaju vandrednih situacija.

Svi oni imaju veličanstven pogled na Hajd Park i Najtsbridž, dok mnogi vlasnici apartmana kriju identitet, sakrivajući se iza raznih kompanija.

Najbogatiji stanari zgrade, pored Ahmetova, su nigerijska tajkunka Folorunsho Alakija i ruski farmaceutski par Karitonin, čija se bogatstva procenju na 81,9 miliona funti, odnosno 33,1 miliona funti respektivno.

Najskuplji stan vredan je 140 miliona funti, i ima stakla od poda do plafona, parking, direktan pristup spa centru i terenima za skvos.

Ova zgrada za najimućnije ljude planete poseduje i mnogobrojne saune, golf simulatore, bioskop, teretanu, podrum vina, kao i sobnu uslugu koja je obezbedjena putem tunela sa komšijskim hotelom od pet zvezdica - Mandarin Oriental.

(Izvor: B92)

Top