BG na vodi: Planuli stanovi, cenu diktira pogled

  • 03.03.2016.

Prodaja stanova u kuli B, u okviru projekta "Beograd na vodi" je pocela. Penthausi na vrhu solitera prodavali se po astronomskim cenama. 

Prema recima prodavaca, intresovanje kupaca juce je bilo zadovoljavajuce - prodat je veliki broj nekretnina. Prioritet prilikom kupovine buduceg krova nad glavom imali su VIP kupci, koji su mogli da biraju sprat i kvadraturu, pišu Vecernje novosti.

Kao i prošlog puta, nijedan od ponudenih 146 stanova nije imao jedinstvenu cenu. Razlicita vrednost merila se mnogim parametrima.

Oni stanovi koji gledaju na Savu prema Adi Ciganliji ili ušcu ove reke u Dunav, znacajnije su skuplji u odnosu na one koji gledaju na staro gradsko jezgro. Vrednost nekretnine odreduje i to da li je na drugom ili desetom spratu. Za slican stan, ta razlika je cak 20.000 evra. Pozicija, velicina i broj terasa, takode diktiraju koliko ce kupac duboko da zavuce ruku u džep.

Kao i prilikom prošle prodaje, da bi zaštitili mušterije od medija, predstavnici firme "Beograd na vodi" nisu dozvolili novinarskim ekipama da izveštavaju.

U razgovoru sa prodavcima, reporter “Novosti” kao potencijalni kupac, saznaje da je dinamika placanja slicna onoj od pre pet meseci, kada su se prodavali stanovi u kuli A.

Jednosobni, dvosobni, trosobni i cetvorosobni stanovi otplacivace se do maksimalnih sedam rata. Pre prve rate uplacuje se 1.000 evra rezervacije. A kada se kupac odluci da stavi paraf na ugovor, mora da isplati 10 odsto vrednosti stana. Poslednja rata se kešira kada se dobiju kljucevi u ruke.

“Stanari obeju kula mogu da koriste zatvoreni bazen, teretanu, fitnes i joga studio, kao i dva zatvorena parka”, objašnjavaju agenti.

Pored redovnih racuna, žitelji luksuznih kula morace da placaju održavanje zgrade, a o njihovoj bezbednosti brinuce profesionalno obezbedenje.

Izgradnja dve stambene kule pocela je 27. septembra 2015, a stanovi bice useljivi 2018. godine.

DomaciI gradevinski gigant "Energoprojekt" bice glavni izvodac na prvom stambenom objektu u okviru "Beograda na vodi". Radnici i mehanizacija vec su na gradilištu, na kojem nice objekat od dve kule ukupne površine 67.500 kvadratnih metara.

(Izvor: B92)

Top