"Svako odgovoran, promene nekretnina svaki dan"

  • 23.05.2017.

Uspostavljanjem centralnog Registra nepokretnosti u javnoj svojini, gde je sva imovina popisana na jednom mestu, Vlada Srbije i lokalne samouprave imace na raspolaganju sve validne podatke od znacaja za realizaciju projekata u privredi, rekao je danas Jovan Vorkapic, direktor Republicke direkcije za imovinu. 

Vorkapic je, na strucnoj radionici pod nazivom "Obavezna primena nove uredbe o evidenciji nepokretnosti u javnoj svojini" u organizaciji Direkcije, istakao da uspostavljanje tog Registra podrazumeva preuzimanje konkretne odgovornosti svakog korisnika za tacnost, sveobuhvatnost i ažurnost podataka iz posebnih evidencija nepokretnosti u javnoj svojini koje vode i dostavljaju Direkciji. 

Taj proces, kako je naveo, treba da bude kontinuiran, a ne gotov jednom zauvek, jer su promene u broju i vrsti nepokretnosti svakodnevne. 
Ucesnicima radionice- korisnicima nepokretnosti u javnoj svojini prezentovana je web aplikacija Registra jedinstvene evidencije nepokretnosti u javnoj svojini, cije kreiranje je bilo jedan od preduslova za pocetak vodenja evidencije te svojine primenom elektronskih sredstava za dostavljanje, obradu i skladištenje podataka.

Cilj skupa je bio da se daju odgovori na zakonska rešenja u oblasti evidencije sredstava u javnoj svojini, da se ukaže na postojece probleme u praksi i informiše o aktuelnim stavovima i strucnim mišljenjima nadležnih ministarstava i drugih državnih organa u ovoj oblasti, objavljeno je na sajtu Republicke direkcije za imovinu.

(Izvor: B92)

Top