Ko kupi stan, dobija državljanstvo - pod jednim uslovom

  • 18.10.2021.

Vlada Crne Gore je juče prihvatila da na listu razvojnih projekata iz oblasti turizma, na osnovu koje se investitorima može dodeljivati crnogorsko državljanstvo, uvrsti projekat izgradnje kondo hotela "Liko Soho" u Baru.Kako je navedeno u obrazloženju, reč je o gradnji hotela koji će imati 5 zvezdica sa 322 smeštajne jedinice, čija je predračunska vrednost 58 miliona.

"Namera investitora je da u okviru hotela sa kondo modelom poslovanja otvori 300 novih radnih mesta. Predviđeni završetak izgradnje hotela je 1. avgust 2026. i hotel će prve goste primiti u prvom kvartalu iste godine. Investitor planira da proda sve 322 smeštajne jedinice, a prosečna cena po smeštajnoj jedinici iznosi 521.000 evra. Interna stopa rentabilnosti iznosi 62 odsto, a period povraćaja investicije šest do sedam godina", navedeno je u obrazloženju, prenose Vijesti.

Investitor ovog kondo hotela je "Liko Soho Group", čiji su osnivači "Liko Holding" iz Ukrajine i "Soho Group" iz Bara čiji je vlasnik i direktor, prema centralnom registru, Husnu Umut Kendirci.

Prema odluci bivše Vlade, pravo na državljanstva može dobiti investitor koji u južnoj regiji uloži u razvojni projekat najmanje 450 hiljada evra, odnosno u ovom slučaju uslove ispunjava skvako ko kupi apartman u iznosu većem od ove cifre.

 

(Izvor: B92)

Top